12 Mart 2009 Perşembe

Bahçede renklerle dolu bir köşe

Bahçede renklerle dolu bir başka köşe yaratabilirsiniz. Oturma alanının karşısında, ayaklarınızı uzatığınızda düşlere dalarken seyretmeye doyamayacağınız bir köşe…
Rüzgarlar burnunuza mis gibi çiçek kokularını getirecek renkleri size neşe katacak. Bunları hissetmek çok zor değil. Doğru seçimle dört mevsim sıcak bir bahçe sizin olabilir. Püsküller rüzgarda uçuşan dallarıyla bahçede oldukça dikkat çekerler.Pennisetum, güneşe karşı altın sarısı dallarıyla güzel bir görüntüye sahiptir. Yanına dikim yapacağınız kırmızı salvialar için biraz daha sıcakları beklemelisiniz. Yazın ateş görüntüsüyle bahçenizi ısıtacak.
Mutfak otlarında fesleğen, aromatik kokusu, yeşil yapraklarıyla hem kullanışlı hem de dekoratif bir görüntüye sahiptir. Tek yıllık bir bitkidir. Kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Ege ve Akdeniz bahçelerinin en sevilenidir. Pembe sardunyalar, renkleri kullanırken olmazsa olmazdır. Geçirgen toprak isteği olan bu bitkiyi, üretmek de oldukça kolaydır.
Çelik alma yöntemiyle ya da tohumdan yetiştirebilirsiniz. Sürünücü özelliğe sahip olan Hedera hedix yeri kaplamak içinde kullanılabilir. Sarılıcı özelliğinden dolayı budamasına özen gösterilmilidir. Pembe-kırmızı çiçekleriyle krizantemler, kesme çiçekçilikte çok kullanıldığı gibi günümüzde bahçe düzenlemesinde de uygulanır.
Tüm çiçekli bitkilerde olduğu gibi güneşe bayılırlar. Euphorbia beyaz-sarı çiçekleriyle diğer renklerin yanında tüm asaletiyle göz dolduracak. Cleome hassleriana da, yıldız çiçeğine benzeyen çiçek yapısıyla dikkatleri üzerine çekecek en ön sıraya ne dikmeliyim diye düşünüyorsanız, bahar aylarının sonunda bahçeye çoşku katacak renk renk impatienslerden vazgeçmeyin. Bu şekilde bahçeniz çok daha canlı görünecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder